Yıllardır verilen vaatler sonrasında sohbet botları beklentileri karşılıyor. İlgileri üzerine çeken OpenAI ChatGPT sohbet botu da bunlardan biri. OpenAI, son teknoloji yapay zekası ile insanlarla sohbet edebilen ChatGPT‘yi yakın zamanda piyasaya sürdü. ChatGPT, deneme ve hikayeler yazmanıza yardımcı olabiliyor, odanızı nasıl dekore edeceğiniz hakkında ipuçları verebiliyor. Bu saydıklarımız ise kullanıcıların henüz keşfettiği özellikleri.
OpenAI ChatGPT elbette can sıkıcı olabilecek sınırlara sahip bir bot, ancak kendisini sohbet ederken eğlenceli vakit geçirebileceğiniz ve sorular sorup yepyeni bilgiler edinebileceğiniz bir dost gibi düşünebilirsiniz. Kendisiyle felsefi tartışmalar yapabilir, aklınızdaki soru işaretlerini pratik cevaplar ile giderebilirsiniz.
Shopify CEO’su Tobi Lutke, botun ilk etkileşimlerini gördükten sonra tepkisini gizleyemedi: “Bu çılgınca bir şey!” .
ChatGPT, insanların yaratıcılığına katkılar sunuyor. Sohbet botu, OpenAI’nin GPT-3 motorunu kullanıyor. Her ne kadar GPT-3 büyük dil modellerinde kullanılan bir teknoloji olsa da, konuşma arabirimini ve blog gönderilerini kolaylaştırabiliyor.
Bazı kullanıcılar ise sunumlarında ve yazılarında ChatGPT’den yararlanıyor. Elbette nihai anlamda ChatGPT’nin üzerine kendileri düzenleme yapıyor olsa da, sohbet botunun katkıları azımsanamayacak seviyede.
Financial Times yazarı Dave Lee, ChatGPT ile temiz enerji hakkında röportaj yaptı. Etkilendiğini belirtti: “Normalde alanımın dışında olan temiz enerji konusu hakkında yarın için röportaj hazırlıyorum.”
OpenAI ChatGPT, arama yapmak için de faydalı olabilir. Elbette tam olarak arama motorları gibi olmayacaktır. Bunun sebebi bilgi veritabanının 2021’de sona ermesi, yani 2021’den daha güncel bilgileri size sunmayacaktır. Yine de, Google’dan elde edebileceğiniz öğretici ve seyahat ipuçlarını size sağlayabilir.
Twitter’da ChatGPT’nin arama motorları için rekabetçi bir tehdit olabileceği söyleniyor.
Open AI ChatGPT’nin eğlenceli özellikleri de bulunuyor. Kendisi şiir yazabiliyor, şaka yapabiliyor, felsefi ve politik konularda fikir beyan edebiliyor. Ancak bazı konularda cevap vermeyi reddediyor. Örneğin Hitler ile ilgili bir soru sorduğumuzda cevaplamayı reddetti.
Bunların dışında, elbette eksik noktaları da var. Yapay zeka uzmanları, sohbet botunu kandırarak yanlış bilgiler üretmesine neden oldu. Bunun sonucunda sohbet botu, kullanıcıya yanlış bilgiler vermiş oldu.
Sohbet botları, geçmişten bugüne büyük yol katetti. Yakın zamanda Meta (eski adıyla Facebook) bu botların gelecekte sunacakları yeni platform kullanılabilecek olduğunu açıklamıştı. Microsoft bu botları eğlenceli birer arkadaş olarak tanıtmıştı. Diğerleri ise devrim niteliğinde olduklarını belirtmişti. Ancak bu botlar kötü seviyede olduklarından pek rağbet görmemişti.
OpenAI ChatGPT ile herkese açık, diyaloğa dayalı yapay zekada önemli bir ilerlemeye tanık oluyoruz. Bu, belki de pek çok kişinin umduğu ancak gerçekleştiremediği türden yeni bir chatbot inovasyonu dalgasının kapısını açıyor.
- ChatGPT’nin giriş sayfasına girin.
- Sign Up diyerek hesap oluşturun veya Log In diyerek mevcut bir hesaba giriş yapın.
- İşlemlerden sonra Chat kısmından sohbet etmeye başlayın.